BENG Berekening

Beng Berekening

Sinds 1 januari 2021 is het verplicht een BENG berekening te overleggen bij de aanvraag omgevingsvergunning voor een nieuwbouw woning. Het staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw en is de vervanger voor de EPC berekening. De BENG berekening moet door een gekwalificeerd energieadviseur gemaakt worden die aangesloten is bij een gecertificeerd bedrijf.

De afmelding volgens deze methode & berekening gebeurt in de eerste plaats bij het indienen van de vergunning, maar ook bij de daadwerkelijke oplevering van de woning als de bouw wordt afgerond.

Wat is een BENG berekening?

Een BENG berekening toetst de energieprestatie van een woning. Hierdoor kunnen we aantonen dat een woning voldoet aan de actuele regelgeving. Vanaf het ontwerp speelt de BENG een grote rol, we houden dus in de ontwerp fase al rekening met de gestelde eisen. Bouwadvies Zeeland is gekwalificeerd om de BENG berekening uit te voeren en af te melden. U krijgt dan al bij de omgevingsvergunning een voorlopig Energie Label van ons.

Energie Label

Naast het maken van een BENG berekening zijn wij ook gekwalificeerd om de woning op te leveren en te voorzien van een definitief Energie Label. Tijdens de bouw dient er een “as-built” dossier aangelegd te worden om dit definitieve Energie Label te kunnen verkrijgen. Wij vertellen u hier graag meer over.

Voor wie?

Wij verzorgen BENG berekeningen voor particulieren, aannemers, projectontwikkelaars, architecten en andere bouwkundige adviesbureaus. Meer informatie over onze BENG berekeningen kunt u terugvinden op de website: www.bengspecialisten.nl

Wij zijn een gekwalificeerd bureau voor BENG berekeningen!